Skip to main content

NIEUWS / BLOG

TIP: SyncBack Free

Maak je graag nog eens een offline-backup van uw Google Drive, Dropbox of OneDrive mappen? Vertrouw je de Cloud nog niet helemaal? Gebruik deze gratis tool om je Cloud map eenvoudig over te zetten (en gelijk te houden) met een offline map (of een externe harde schijf bijvoorbeeld) : https://www.2brightsparks.com/download-syncbackfree.html

 

1. Download de software via bovenstaande link

2. Start de software en kies "Profiles -> New", hier kan je meerdere profielen aanmaken ( een profiel is eigenlijk een combinatie bron-map en doel-map met bepaalde instellingen )

 1

2

3. Vul een naam voor het nieuwe profiel in

 3

4. Kies het type backup,de keuzes zijn:

  •  Backup: links (bronmap) naar rechts (doelmap), gewijzigde bestanden in de bron worden meegenomen en in de doelmap overschreven, maar verwijderde items in de bronmap worden niet weggedaan als ze al bestonden in de doelmap
  • Synchronize: veranderingen links (bronmap) en rechts (doelmap) worden naar elkaar overgebracht om een 1 op 1 kopie te hebben zonder "baas"
  • Mirror: de bronmap word naar de doelmap overgezet, alles wat op de doelmap staat dat NIET op de bronmap zit zal gedelete worden. Een 1 op 1 kopie waar de bronmap de "baas" is, opletten met deze optie dus!

4

In dit voorbeeld kies je best "BACKUP".

5. Laat deze optie staan, tenzij je iets naar FTP wenst te backuppen, wat een geavanceerde functie is...

5

6. Kies OK

6

7. Je komt in het profiel-bewerkingsscherm uit, hier kan je de bron en doelmap kiezen (en eventueel aanmaken)

7a

7b

8. Je vraagt komt om een simulatie te doen van de backup, dit is optioneel maar als je zeker bent dat de mappen correct zijn mag je dit overslaan, klik dus "NO"

8

9. Het profiel is aangemaakt, rechtsklik en kies "Run" om het te starten! Mogelijk toont Syncback nog een kort overzicht van gewijzigde bestanden. Ondertussen loopt de sync verder.

9

9b

9c

10. Hoe vaker je deze backup doet, hoe minder gewijzigde bestanden er zijn, hoe sneller dit zal lopen!